Adana BİLSEM den Robotex International 2018 de Çifte Birincilik

30 Kasım-2 Aralık 2018 tarihlerinde Estonya’nın başkenti Talin’de düzenlenen Robotex İnternational 2018 Makex Makeblock Starter Blue Planet kategorisinde yarışan Adana BİLSEM One ve Adana BİLSEM Two takımlarımız 37 ülkeyi geride bırakarak şampiyonluğu kazanarak Çin’de yapılacak dünya şampiyonasına katılmayı hak etti.
 
Robot teknolojisine yön veren ülkelerin katıldığı yarışmada Türkiye’ye temsil eden Adana BİLSEM One takımımızda öğrencimiz Sel... ŞAH..., mentörleri Cüneyt ÖZÜR ve Osman KILINÇ; Adana BİLSEM Two takımımızda ise öğrencimiz Ayş... DEM... ve mentörleri Ağah YILDIZ, Berna GELHASAN´dan oluşan iki ayrı takımla Make X Blue Planet kategorisinde yarıştı.
 
Takımlarımız yarışma kurallarında zorunlu olan 7 görevi başarıyla yerine getirerek en yüksek skoru elde etme başarısı gösterdi. Yarışmada eleme müsabakalarını 1. tamamlayan Adana Bilsem One takımımız finalde Adana Bilsem Two takımımızla ittifak kurarak finalde birlikte yarışmışlardır. Final yarışlarında iki takımımız birlikte en yüksek skoru elde ederek 1. olmuştur. Büyük sevinç yaşayan Adana Bilsem öğrencileri ve öğretmenlerimiz, ödül töreninde ay yıldızlı Türk Bayrağı’nı gururla dalgalandırdı.




Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü © 2018

Fatih Projesi Bürosu