ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI VALİMİZ SAYIN MAHMUT DEMİRTAŞ’IN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI VALİMİZ SAYIN MAHMUT DEMİRTAŞ’IN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI VALİMİZ SAYIN MAHMUT DEMİRTAŞ’IN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen ‘2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ülkeye, millete, öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve Adana’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini söyledi.

Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, eğitimle ilgili tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısı ile 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlarken, Adana’da izlenecek rotayı birlikte belirleyeceklerini dile getirerek, güçlü ve zayıf yönlerin hep birlikte göreceklerini, öğrencileri sağ salim güvenli limanlara eriştireceklerini ifade etti.

Eğitimin sadece bir Bakanlığın, bir Valiliğin ya da bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uhdesinde gerçekleştirilen bir kamu hizmeti olmadığına işaret eden Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, “Eğitim, topyekûn bir milleti ve ülkeyi ilgilendiren bir faaliyetler bütünüdür. Bu sebeple bu toplantının organizasyonu gerçekleştirilirken belediyelerimizden, emniyet müdürlüğümüze, sağlık kurumlarımızdan meslek odalarımıza kadar her kesimin bu toplantı salonunda temsil edilmesini özellikle istedim. Nüfusunun neredeyse dörtte biri öğrenci olan bir toplumsal yapıda, ancak böyle bir toplantı katılımı ile eğitim sistemimizin Adana özelindeki sıkıntılarını teşhis ve tedavi edebiliriz diye düşündüm. Adana´da göreve başladığım günden itibaren önem verdiğim en öncelikli konu eğitim olmuştur. Bu amaçla, Adana´da eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kaydettik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha nezih ortamlarda okuyabilmelerini sağlamak amacıyla, eğitim yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2019’da tekli eğitime geçme hedefi doğrultusunda, fiziki altyapı, okullaşma ve derslik oranlarında önemli bir aşama kaydettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar“ Bir eğitim-öğretim yılının başlangıcı demek bir çocuk için, bir aile için ve ülkemiz için yeni umutlarla yola çıkmak demektir. Bizler bugün burada bir çocuğun dolayısıyla ilimizin ve ülkemizin geleceği için bir araya geldik.

İlimizin başarı çıtasını yukarı taşımak 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında neler yapabileceğimizle ilgili görüşleri paylaşmak üzere bir araya geldiğimiz bu toplantımızda başta Sayın Valimiz olmak üzere ilimizin için görev yapan bütün değerli yöneticilerin kıymetli görüşleri çalışmalarımızda yol gösterici olacaktır “ dedi.

          Okul Müdürlerinin bir devletin eğitime bakışını temsil ettiğini dolayısıyla Yüce Türk Devletine uygun şekilde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Akpınar “ Devletimizin adaletini, hakkaniyetini, çalışkanlığını, vatan ve millet sevdasını okullarınıza taşıyınız. Unutmayınız ki siz hakkaniyet sahibi, sevgi dolu, hoşgörülü olursanız; öğretmenleriniz de öğrencileriniz de bu değerleri örnek alacak; okullarınızda huzurlu bir eğitim ortamı oluşacaktır. Siz sadece bir yönetici olmayın değerli arkadaşlarım aynı zamanda iyi bir lider olun. İyi bir lider: vizyon sahibidir. İnançlıdır, kararlı ve tutarlıdır, motivasyonu yüksektir ve motive edicidir. Gelişim ve değişime açıktır, bilgi sahibi ve akılcıdır, en önemlisi de ekip ruhuna sahiptir “  dedi.

            Toplantı diğer kamu kuruluşu temsilcileri ve okul müdürlerinin görüş ve önerileriyle devam etti.

 

15-09-201715-09-201715-09-201715-09-201715-09-201715-09-2017

DÖŞEME MAH. MEHMET NURİ SABUNCU BUL. HÜKÜMET KONAĞI SİTESİ NO 53 01130 SEYHAN / ADANA - 0 (322) 200 9100 / 0 (322) 200 9200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.