ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 İlköğretim Haftası Kutlama Etkinlikleri Düzenlendi

İlköğretim Haftası dolayısıyla ilimizde törenler yapıldı.
2023-2024 İlköğretim Haftası Kutlama Etkinlikleri Düzenlendi

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Tevke ve beraberindeki heyet tarafından Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Seyhan Cebesoy İlkokulu'nda da 2023-2024 eğitim öğretim yılı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi. 

Adana Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger törendeki konuşmasına; 2023 yılının Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olduğunu belirterek yeni bir yüzyılın, Türkiye Yüzyılı'nın eşliğinde Akdeniz'in incisi Adana'da, böyle güzel bir programa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladı.

Sözlerini "100 yıllık bir Cumhuriyetin mensuplarıyız. Önümüzde Türkiye Yüzyılı olması iddiasını taşıdığımız Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılının eşiğindeyiz. Cumhuriyet'imizi bugünlere taşıyan insan gücümüzün, genç nüfusumuzun eğitimiyle alakalı bir programda bir aradayız. Bizim ülke olarak doğumuzdaki ve batımızdaki ülkelerden üstün olan tarafımız, iyi yetişmiş ve iyi eğitilmiş genç nüfusumuz. Bizim yer altı, maden, petrol zenginliğimiz yok. İklim ve coğrafya açısından bazı üstünlüklerimiz var ama bizim en önemli zenginliğimiz ve üstünlüğümüz; genç nüfusumuzu iyi yetiştiriyor olmamız. Bu, milletlerarası yarışta da bizi onların önüne geçirecek olan önemli bir husustur. Bu anlamda Cumhuriyet'in ilk yüzyılında oldukça önemli sınavlar verildi ve bugünlere geldik. Çocuklarımızı çağın bilgi, teknoloji ve değerleriyle; kendi özünden, köklerinden, değerlerinden ve değer yargılarından kopmadan buluşturacağız. Bizi biz kılan değerleri asla ihmal etmeden günün koşullarıyla, bilgisiyle çocuklarımızı donatacağız. Burada da en önemli vazife tabi ki öğretmenlerimize ve ailelerimize düşüyor." cümleleriyle sürdüren Vali Köşger; "Çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi hususunda Devletimiz, milletimiz, siz değerli eğitimcilerimiz, tüm ailelerimiz ve bizler elimizden gelen tüm fedakarlıkları gösteriyoruz. Ancak maalesef ki bu çocukların en iyilerini başka ülkelere kaptırıyoruz. Bu en tehlikeli ve sıkıntılı durumdur. Çocuklarımıza, ülkemizin dünya ülkeleri içinde ne kadar değerli bir ülke olduğunu öğreterek; onları ülke, millet, vatan ve bayrak sevgisiyle donatarak yetiştirmeliyiz. Eğer bunu yapmazsak bu çocuklarımızın en kıymetlilerini, kendini farklı şekilde takdim eden başka ülkelerin ekonomilerine eklemlendirmiş oluruz. Ülkemizin gelişmesi noktasında tüm çocuklarımızın akıllarını günün koşulları ve bilgisiyle donattığımız gibi kalplerini de vatan, millet, bayrak sevgisiyle donatmamız lazım bu anlamda da en önemli vazife; en başta ailelerimize ve öğretmenlerimize düşüyor. Bunun üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum." diyerek konuşmasını yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilere, ailelerine ve tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisiyle sonlandırdı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Tevke yaptığı konuşmada eğitime erişimin yanı sıra her alanda kalitenin artırılmasının en öncelikli gündem maddesi olduğunu aktardı. Sayın Müdürümüz, "Geleceği kuracak yeni nesillere hakları olan daha kaliteli eğitim imkânı sağlamanın yollarını bulmak, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek, ülkemizi çağdaş uygarlığın önemli bir unsuru haline getirmek hepimizin birinci meselesi olmalıdır." dedi.

Günün anlam ve önemine dair şiirlerin okunduğu, folklor ve dans gösterileriyle hayli renkli görüntülerin sergilendiği kutlama programının ardından Sayın Valimiz ve beraberindekiler; sınıfları ziyaret edip, öğretmenlerle sohbet etti.

13-09-202313-09-202313-09-202313-09-202313-09-202313-09-202313-09-202313-09-202313-09-202313-09-202313-09-202313-09-2023

DÖŞEME MAH. MEHMET NURİ SABUNCU BUL. HÜKÜMET KONAĞI SİTESİ NO 53 01130 SEYHAN / ADANA - 0 (322) 200 9100 / 0 (322) 200 9200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.