ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda” Projesi Çocukların İştahını Açtı

Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Programı” kapsamında yürütülen “Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda” konulu etkinlik, okulların açılmasıyla birlikte ilimizdeki okullarda uygulamaya geçildi.
“Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda” Projesi Çocukların İştahını Açtı

“Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda” Projesi Çocukların İştahını Açtı

 

Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Programı” kapsamında yürütülen “Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda” konulu etkinlik, okulların açılmasıyla birlikte ilimizdeki okullarda uygulamaya geçildi.

Öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı edinme, meyve tüketimine yöneltmeyi amaçlayan program kapsamında; Süreyya Nihat Oral İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik çalışma yapıldı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde görevli diyetisyenlerinler eşliğinde çocuklara eğitim verildi.

Düzenlenen etkinlik programına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazim Baran, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ufuk Demirdüzen, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. A. Tanju Altunsu, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürü Dr. Ufuk Demirdüzen, Seyhan Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Olga Eker Özdener,  okul müdür ve yardımcılarının yansıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesinde ebeveynlere büyük görevler düştüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazim Baran, anne ve babalara çağrıda bulunarak,  sabah kahvaltısının önemini hatırlattı.

 Lütfen çocuklarımıza kahvaltı yaptırmadan okula göndermeyin!

Her şeyin başının sağlık olduğunu belirten Baran, öğrencilerin hem bedensel hem de zihinsel başarısı için dengeli ve sağlıklı bir beslenme planı uygulanması gerektiğini belirtti. Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu hatırlatan Baran, “Çocuklarımıza sağlıklı beslenme alışkanlığı küçük yaşta aileler tarafından kazandırılmalıdır. Hem bedensel hem de zihinsel enerji için dengeli ve sağlıklı bir beslenme planı yapılmalı. Ebeveynler çocuklarımızı kahvaltı yaptırmadan okula kesinlikle göndermemelidir.” şeklinde konuştu.

Her şeyin fazlası zarar

Bir diğer konuşmayı yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil ise uyarılarda bulunarak, “ Günümüz dünyasında hareketsizlik ve elektronik oyuncaklar dışında bir de fast food tarzı yiyecekler var. Geleneksel yiyeceklerimizden uzaklaştıkça sağlığımız tehlikeye girebiliyor. Ailelere hazır gıdalardan ziyade bizzat evde kendi hazırladıkları doğal gıdalarla çocuklarını beslemelerini öneriyoruz. Çocuklarımız okulda sürekli çikolata, bisküvi, hamburger, cips, kola gibi zararlı yiyecekler ve içecekler tüketmesin.! Her şeyin fazlası zarardır.  Çocukların başarısı için beslenmenin de çok önemli olduğunu unutmayalım” dedi.

Proje kapsamında beslenme saatinde kahvaltının önemi ve sağlıklı besinler hakkında bilgi verildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından öğrencilere, elma ve su ikramında bulunuldu.

8220Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda8221 Projesi Çocukların İştahını Açtı

8220Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda8221 Projesi Çocukların İştahını Açtı

8220Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda8221 Projesi Çocukların İştahını Açtı

8220Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda8221 Projesi Çocukların İştahını Açtı

8220Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda8221 Projesi Çocukların İştahını Açtı

DÖŞEME MAH. MEHMET NURİ SABUNCU BUL. HÜKÜMET KONAĞI SİTESİ NO 53 01130 SEYHAN / ADANA - 0 (322) 200 9100 / 0 (322) 200 9200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.