ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Çıraklık, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Bir Biriyle Aynı Kolyede Bağlanmış Altın Zincirin Halkalarıdır

Kimliği güçlü bireyler için çıraklık ve ustalık politikasına daha çok ağırlık vermemiz gerekmektedir. Üretmediğiniz yerde, siz üretenlere mahkûmsunuz, çalışmanın erdemine ulaşmak için yunusun sabrını göstermemiz gerekir.
Çıraklık, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Bir Biriyle Aynı Kolyede Bağlanmış Altın Zincirin Halkalarıdır

Çıraklık, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Bir Biriyle Aynı Kolyede Bağlanmış Altın Zincirin Halkalarıdır

 

2014 Yılı Şubat ayı dönemi ’’Ustalık, Kalfalık, Usta Öğreticilik’’ kurslarında başarılı olan Meslek İçi Gelişim ve Eğitim Programı´nı tamamlayan Kursiyerlerimiz sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Ceyhan Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi folklor ekibinin muhteşem gösterisi ile başlayan program izleyenleri büyüledi.  Okul Aile birliğinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Konferans salonu açılışının gerçekleştirildiği programa, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Muharrem Gelen, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, Çeşitli Esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanları ile temsilcilerinin yansıra kursiyerler ve çeşitli kurum yöneticileri katıldılar.

Açılış konuşmasında Kurumu ile ilgili bilgi vererek başlayan, Mesleki  Eğitim Müdürü Ziya Pekmezci,  1987 Yılında bu yana 153 meslek dalında hizmet veriyoruz. Merkezimizde 810 kalfalık 341 ustalık eğitimine devam eden kursiyerimiz bulunmaktadır. Kurulduğu yıldan buyana kendini yenilemiş ve halkımıza en iyi en kaliteli eğitimiz vermek için elinden gelen çabayı göstermiştir.

2014 yılı şubat döneminde Merkezimizde çeşitli meslek dallarında yapılan ustalık ve kalfalık sınavlarında 79 ustalık, 100 kalfalık, 70 usta öğretici ile toplamda 249 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Ayrıca 2014 yılının başından itibaren tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında çalışan ve herhangi bir mesleki eğitim almamış 2100 kursiyere işletmelerle yapılan iş birliği protokolü ile mesleki uyum ve gelişim kursu verilmiş ve belgelendirilmiştir. Mesleğine atılan kursiyerlerimize işlerinde başarılar diliyorum dedi. 

Törende bir diğer konuşmayı da İl Milli Eğitim Müdürümüz Muharrem Gelen yaptı. Müdürümüz yaptığı konuşmada: “ Kimliği güçlü bireyler için çıraklık ve ustalık politikasına daha çok ağırlık vermemiz gerekmektedir. Üretmediğiniz yerde, siz üretenlere mahkûmsunuz, çalışmanın erdemine ulaşmak için yunusun sabrını göstermemiz gerekir.“Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım”sözüne değinmek istiyorum. Dünyanın her yerinde vatandaşlarımız başarılı işler yapıyor bu bize yetmez daha çok üretmeli ve daha çok çalışmalıyız dedi.

Bakanlığımız son zamanlarda Mesleki eğitim ile ilgili malumunuz yeni planlamalar yapmaktadır. İlimiz de özel meslek liselerinin açılması ile sanayi bölgesinde laboratuvar olarak eğitim yapacak faaliyetini geliştirerek bölgede çoğalarak sürdürülecektir. Söz konusu İlimizde sanayicilerle, esnaf ve sanatkârlar odaları ile sivil toplum kuruluşları ile işbirliğimizi en üst seviyede güçlendirerek geliştirmeye devam edeceğiz. ”dedi

            Toplumumuzun ihtiyaç duyduğu planlamaları Müdürlüğümüz olarak bürokrasi açısından en hızlı şekilde yapacak ve umut dolu insan profilini sağlayacağız. Eğitim her şeydir her yerdedir. Ve olmak zorundadır. Kurumlarımız anne baba eğitimi ve çocuk eğitimine önem vermekte ve sürekli yapılmaktadır.

Çıraklık, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik bir biriyle aynı kolyede bağlanmış altın zincirin halkalarıdır. İlk bağı çıraklıktır. Çırak olmanın önemine değinen Müdürümüz; mutfakta olmak, soğukta olmak, ayazda olmak, güneş görmek ama sonuçta ustasıyla beraber kepinkini mutlu kapattığında üreten biri olmak ne güzel bir şeydir. 

Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ise töreni çok güzel bulduğunu ve konuşmalardan da etkilendiğimi ifade etmek isterim. Bir laf vardır. Hiç bilen ve bilmeyen bir olurmu? Bana göre ilim, bilim ve sanatın her zaman iltifata tabi olması gerekiyor. Eğer biz onlara sanatkâra, ustaya, ilimle uğraşan insanlara değer vermezsek iltifat etmezsek gerekli kıymeti vermezsek içimizden ilimizden ülkemizden ayrılırlar.

Kalfalık ve ustalık belgesini alan kursiyerlerimize hep birlikte belgelerini verip onların sosyal ve toplumsal hayatta bende varım demelerinin yolunu açmış olacağız.

Eğitimsizliğin maliyetinin büyük olduğunu vurgulayan Subaşı, insanımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Ülkelerin ekonomik kalkınmasında eğitim çok önemli bir itici faktördür. Ama bunun içinde en önemlilerinden biriside mesleki eğitimdir. Hayatımızda her konuda ihtiyacımız var dedi.

İnsanların en  güzeli insana faydalı  ve onun işini kolaylaştırandır.

Öğrenmek güzel bir şeydir. Yarını bu günden farklı kılan ancak odur. İnsan öğrendiği zaman kendine güveni, ufkun gelişmesini, hayata bakışı, olayları yorumlama, insan ilişkilerini analiz edebilme ve sentez gücüne sahip oluyorsun. Bizim için bu meslek ve sanat alanları çok önemlidir. İş sağlayan alanlar ve prestij sağlayan alanlardır.” dedi. 

Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Çıraklık, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Bir Biriyle Aynı Kolyede Bağlanmış Altın Zincirin HalkalarıdırÇıraklık, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Bir Biriyle Aynı Kolyede Bağlanmış Altın Zincirin HalkalarıdırÇıraklık, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Bir Biriyle Aynı Kolyede Bağlanmış Altın Zincirin HalkalarıdırÇıraklık, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Bir Biriyle Aynı Kolyede Bağlanmış Altın Zincirin HalkalarıdırÇıraklık, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Bir Biriyle Aynı Kolyede Bağlanmış Altın Zincirin Halkalarıdır

DÖŞEME MAH. MEHMET NURİ SABUNCU BUL. HÜKÜMET KONAĞI SİTESİ NO 53 01130 SEYHAN / ADANA - 0 (322) 200 9100 / 0 (322) 200 9200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.