ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Dört Merkez İlçenin Anaokul Müdürleri İle “Okullaşma Oranı” ve “İlkyardım Eğitimi” Konularında Toplantı Gerçekleştirildi

Dört Merkez İlçenin Anaokul Müdürleri İle “Okullaşma Oranı” ve “İlkyardım Eğitimi” Konularında Toplantı Gerçekleştirildi

       İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Veysel DURGUN’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan SAYGILI ve Türk Kızılayı Adana Şube Müdürü Meltem KÜÇÜKGÜL’ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım BARAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref İÇOĞLU, 4 merkez İlçenin Milli Eğitim Müdürleri ve Anaokulu Müdürleri katıldı.

       Seyhan Gülbahçesi Kız Anadolu Lisesinde gerçekleşen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Veysel DURGUN yaptığı konuşmada 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 2013 doğumlu çocuklarımızın tümünün okullaşmasının önem ve gerekliliğini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Veysel DURGUN: “2023 Eğitim Vizyonunda okul öncesi okullaşma temel eğitimin önemli bir parçası, bir ayağıdır. Bu nedenle çocukların okullaşması için yapılacak her türlü girişimde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul müdürlerimize destek olmaya hazırız. Çocukların başarısı için, sosyalleşmesi için eğitime erken entegre olmaları şart ve bizlerin bu çocuklara ulaşmamız gerekiyor.” dedi.

       Özellikle güney Adana bölgesinde velilere ulaşmanın güçlüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Veysel DURGUN: “Güney Adana’da eğitim ve öğretimde başarıya ulaşmamız için velilere, özellikle de annelere ulaşmamız şart. Bu amaçla okullarda uygulama yapmayı planlıyoruz. Anaokullarımızda tahsis edeceğimiz bir yerde çocuğunu okula bırakmaya ya da okuldan almaya gelen annelere Türk Kızılayı ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile ilk yardım ile ilgili temel bilgi vermeyi planlıyoruz. Böylece bu eğitimleri çevreye ve okullarımızın bulunduğu bölgeye yaygınlaştırmamız mümkün olacaktır. Boğulma nedeniyle küçük yaşta çocuk ölüm oranı oldukça yüksektir ve bu oran annelere verilecek ilk yardım eğitimi ile ciddi oranda düşürülebilir. Eğitimi, sadece bizler okulların içinde kendi başımıza gerçekleştiremeyiz. Eğer bu toplumu geleceğe hazırlamak istiyorsak bizim topyekûn bir eğitim anlayışına sahip olmamız lazım.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullaşma oranları ve ilk yardım eğitimine son derece önem veriyoruz. Sizler bu konuda ipin ucunu yakalarsanız biz sizlere her türlü destek vermeye hazırız. Bunu sizlerden toplum adına, eğitim adına, insanlık adına rica ediyoruz. Bireyin kişiliğinin oluştuğu dönem 0-6 yaş arasındadır ve bunun en az bir yılını bizlerle geçirmektedirler. Bu nedenle okul öncesi eğitim geleceğimizin inşasında çok önemli bir role sahiptir.” dedi.

      Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan SAYGILI yaptığı konuşmada Türk Kızılayı olarak kan ve kök hücre bağışı ile ilgili çalışmalarını devam ettirdiklerini ancak bunun yanı sıra ilk yardım eğitimlerini de önemsediklerini belirtti. Günümüz modern dünyasında yalnızlaşan annelerimizin herhangi bir durumla karşılaştıklarında temel ilk yardım bilgilerine sahip olmalarının elzem olduğunu vurguladı.

      Türk Kızılayı Adana Şube Müdürü Meltem KÜÇÜKGÜL ise yaptığı sunumla temel ilk yardım eğitimiyle annelere hangi bilgilerin anlatılacağı hakkında bilgi verdi.

      Türk Kızılayı Adana Şube Müdürü Meltem KÜÇÜKGÜL’ün sunumunun ardından Mavi Çocuk Utku Anaokulu Müdürü Mehmet BASUN tarafından Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Yarınlar Eğitimle, Eğitim Okul Öncesiyle” projesinin tanıtımı yapılarak toplantı sona erdi.

 

08-11-201808-11-201808-11-201808-11-201808-11-2018

DÖŞEME MAH. MEHMET NURİ SABUNCU BUL. HÜKÜMET KONAĞI SİTESİ NO 53 01130 SEYHAN / ADANA - 0 (322) 200 9100 / 0 (322) 200 9200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.