ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

PANSİYONU OLAN OKUL MÜDÜRLERİ İLE DEĞERLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI VALİ YARDIMCIMIZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’UN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

PANSİYONU OLAN OKUL MÜDÜRLERİ İLE DEĞERLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI VALİ YARDIMCIMIZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’UN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

PANSİYONU OLAN OKUL MÜDÜRLERİ İLE DEĞERLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI VALİ YARDIMCIMIZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’UN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

İlimiz Sarıçam İlçesi Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Uygulama Otel’inde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcımız Sayın Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, Müdür Yardımcıları Ömer Oflaz ve Mustafa Yaylacı ile ilimiz genelinde pansiyonu olan okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, toplantıda yaptığı konuşmada, yurt ve pansiyonlarla ilgili olarak güncellenen yönetmelik ve mevzuata uygun hareket edilmesi gerektiğini, okul müdürlerinin tespit ettikleri eksiklikleri mutlaka İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirmeleri gerektiğini vurgulayarak, yasaların ve mevzuatın imkân verdiği şekilde vatandaşlara yardımcı olunmasını rica etti.

Özellikle son 15 yılda ilimiz ve ülkemiz genelinde yurt ve pansiyon sayısında büyük artış yakalandığını, en son üretilen projenin bir önceki yıldan daha modern ve donanımlı olduğunu belirten Akpınar: “ Nicelik bakımından sıkıntımız yok çok şükür. Ancak niteliği geliştirmek de bizlerin ve sizlerin elinde. Birlikte, işbirliği halinde çocuklarımızı geleceğe güvenle hazırlayacağız. “ dedi.

Yurt ve pansiyonlarda temizlik ve tertip konusunda hiçbir bahanenin olamayacağını, bu konuda çok hassas olduklarını belirten Akpınar, “ bizler o çocukların annesi ve babasıyız. Dolayısıyla onları aslında geleceğe hazırlayan bizleriz. Yılın 10 ayı bizimle birlikteler. Yurt ortamında çevrelerine uyumları, genel tertip ve temizlik kurallarımız konusunda katı olacağız. Evde evlatlarımızdan ne bekliyorsak, onlardan da onu bekliyoruz. Yataklarını toplamalı, dolaplarını düzenlemeli, arkadaşlarıyla birlikte bir arada tertip ve düzen içinde yaşamayı öğrenmeliler. Bunları sağlayacak olan da bizleriz. O çocuklar yarın büyüdüklerinde davranışlarında oluşacak olumsuzluklardan da biz sorumluyuz. Eğer çocukluğunda yatılı okumuş bir adam, sabah yatağını toplamadan evden çıkıyorsa, biz hata yaptık demektir.” dedi.

Beslenme konusunda ödeneklerin eskiye oranla çok daha iyi olduğunu, bakanlığımızın gereken ödeneği sağladığını belirten Akpınar, “ Beslenme de en az temizlik kadar önemli. Burada dikkat etmemiz gereken iki husus var. İlki elbette hijyen. Bu konuda ben hepinize teşekkür ediyorum. Çok şükür sorun yaşamadık, yaşamıyoruz.  Yalnız belirtmek istediğim bir şey var, mutlaka bir ara öğün verin çocuklara. Onlar tabiatları gereği bizlerden daha enerjikler. Ara öğünlere ihtiyaçları var. Dolayısıyla bunu temin edelim. Eğer biz temin etmezsek onlar ya dışarıdan alacaklar ya da başka yanlış davranışlara yönelecekler. Bu davranışların da sorumlusu biz oluruz.

Diğer husus ise “gıda güvenliği”. Aşçılarımız üzerlerine düşenleri yapıyorlar. Gıda zehirlenmesi veya gıdaya bağlı hastalıklara Adana’da rastlamadık. Hem teşekkür ediyor hem de bu durumun devamını diliyorum. Ayrıca 2014 yılında biz tabaklı sisteme geçme kararı aldık. Tabldot sisteminin tabi bir zararı olduğundan değil ama çocuklarımızın kendilerini daha fazla ev ortamında hissetmeleri bakımından önemliydi. Şimdi 2018’e geldiğimizde ilimizin neredeyse tamamında tabaklı sisteme geçmiş bulunuyoruz. Elbette bunda Bakanlığımızın büyük desteği ve katkıları oldu.” dedi.

Pansiyonlarda kalan çocukların güvenliği için de gerekli tüm tedbirlilerin alınması gerektiğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, öğrencileri her türlü bağımlılıktan uzak tutmak için 24 saat takip yapılması gerektiğini vurgulayarak “ 6 bine yakın çocuğumuzdan birisi bu bataklığa girerse vebali bizim üzerimizdedir. Biz bu vicdani sorumluluğun altından kalkamayız “ dedi.

Vali Yardımcımız Mustafa Yavuz ise bina yapımı ya da diğer fiziki şartlarla ilgili sorunların mutlak suretle çözülebileceğini vurgulayan Sayın Yavuz “ daha önemli olan yılın on ayını birlikte geçirdiğimiz çocuklar ile aile olabilmektir. Unutmamamız gerekir ki ne ekersek onu biçeriz. Bu çocuklar yarının doktorları, mühendisleri, bilim insanları ve siyasetçileridir. Eğer onları gelişen ve her daim yenilenen modern geleceğe uygun bir şekilde yetiştirmeyi başarırsak, ülkemizin geleceğini kurtarmış oluruz. Devletler 10, 20 veya 50 yıllık kalkınma programları, gelişme planları yaparlar. Bu planı yapan kurumların aslında güvence olarak gördükleri şey, gelecek nesil, yani şuanda gözünüzün içine bakan çocuklarımızdır. “ dedi.

Öğretmenliğin çok önemli ve etkili bir meslek olduğunun altını çizen Vali Yardımcımız Sayın Mustafa Yavuz, “ Çocuklarımızı eğitimli ama aynı zamanda dürüst ve ahlaklı bir insan olarak yetiştirmenin yegâne yolu, onların kalbine dokunabilmektir. Çoğu zaman yol göstericisi, zaman zaman arkadaşı, haziran ayı gelip çattığında evlerine dönmeden önce sarılarak, ‘ sizi özleyeceğim öğretmenim ‘ dediği kişi olabilirsek, biz başarmışız demektir. İşte bizim oturtmak istediğimiz eğitim anlayışı budur. Bu şerefli yolda devlet tüm kurumlarıyla yanınızdadır. Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın büyük desteği ve gayreti ile bizlerin, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile kaymakamlıkların sorunlarınızı çözmek için yoğun özveri ve gayret gösterdiklerinden emin olun. “ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okul müdürlerini dinleyen Vali Yardımcımız Sayın Yavuz, bahsi geçen konularla ilgili çalışma yapılması için talimat verdi. Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.

 

 

08-03-201808-03-201808-03-2018

DÖŞEME MAH. MEHMET NURİ SABUNCU BUL. HÜKÜMET KONAĞI SİTESİ NO 53 01130 SEYHAN / ADANA - 0 (322) 200 9100 / 0 (322) 200 9200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.