BÖLGEMİZİN YÖRESEL YEMEKLERİNİ ÖĞRENİYORUM  


Ders/Sınıf :
Ortaokul - 5.Sınıf - Sosyal Bilgiler (5-7)
Ünite :
Kültür Ve Miras
Uygulama Alanı/Süresi :
Okul içi / 80 dakika
Materyal :
Un,su,tuz,merdane, ekmek tahtası, sac ve iç harcı
Ders/Sınıf
Ortaokul - 5.Sınıf - Sosyal Bilgiler (5-7)

Ünite
Kültür Ve Miras

Uygulama Alanı/Süresi
Okul içi / 80 dakika

Materyal
Un,su,tuz,merdane, ekmek tahtası, sac ve iç harcı

Etkinliğin Uygulanması
Bu etkinlikle; öğrencilerimize yöremize özgü olan börek,sıkma gibi hamur işleri yemeklerimizin yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak. Bu etkinliğimizin yapılışı, öncelikle okul bahçesinde oturma alanı oluşturup, birlikte hamur yoğurduktan sonra açıp içine iç harcını koyuyoruz. Pişirme aşamasında tehlikeli olabileceği düşünülerek velilerimizin yardımı alınarak pişirildi. Böylece veliler ile okul arasındaki ilişkiler güçlendirilmiştir.

Etkinlik Fotoğrafları

SERKAN TÜRKERYüreğir - Karacaoğlan Ortaokulu
03.03.2022758