ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1400 Anaokulu ve İlkokul Öğretmenine Avrupa Kod Haftası Dolayısı ile “Erken Yaşta Bilişimde Üretim” Konferansı Verildi

Avrupa Kod Haftası dolayısı ileAdana İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar’ın talimatları doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Anaokulu ve İlkokul Öğretmenine yönelik “Erken Yaşta Bilişimde Üretim” konulu konferans Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in önemli sunumu eşliğinde Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı.   
1400 Anaokulu ve İlkokul Öğretmenine Avrupa Kod Haftası Dolayısı ile  “Erken Yaşta Bilişimde Üretim” Konferansı Verildi

 1400 Anaokulu ve İlkokul Öğretmenine Avrupa Kod Haftası Dolayısı ile  “Erken Yaşta Bilişimde Üretim” Konferansı Verildi 

Avrupa Kod Haftası dolayısı ile Adana İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar’ın talimatları doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Anaokulu ve İlkokul Öğretmenine yönelik “Erken Yaşta Bilişimde Üretim” konulu konferans Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in önemli sunumu eşliğinde Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı.    

‘Erken Yaşta Bilişimde Üretim’ konulu konferansta konuşan Doç. Dr. Selçuk Özdemir, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yenilikçi alanların başında bilişim ve teknolojinin geldiğini, çocuklara kazandırılması gereken dört önemli becerinin yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, işbirlikçi çalışma ve bilişim teknolojilerini üretim amaçlı kullanma olduğunu ifade etti. 

Bu amaçlarla çocuklarımızı tüketen konumundan üreten konumuna getirmenin önemini vurgulayan Doç. Dr. Selçuk Özdemir, “Eğitim teknolojileri alanında özellikle eğitim yazılımı tasarlama ve geliştirme süreçleri üzerine yoğunlaşarak, hem PC ortamında hem de web ortamında farklı teknolojiler kullanarak çeşitli yazılımların geliştirilmesinde aktif olarak yer almak gerekir. Son yıllarda, çocuklar için programlama, web tasarımı, 3D tasarım, robot tasarımı ve üretimi gibi yeni nesillerin bilişim teknolojilerinin "üretim odaklı" kullanmasına yönelik ürün ve projeler geliştirilmektedir.” dedi. 

Doç. Dr. Özdemir, gelişmiş ülkelerde bilişimin bir üretim aracı olarak erken yaşlarda kullanılması amacıyla bilgisayar programlama eğitimlerine ve etkinliklerine büyük önem verilirken, ülkemizde eğitimcilerin ve anne-babaların kafalarının oldukça karışık durumda olduğunu, bu kafa karışıklığının giderilmesinin ancak bilişimin eğitimde doğru temalar içinde, doğru yöntemlerle kullanılmasıyla mümkün olabileceğini söyledi. 

Doç. Dr. Özdemir ayrıca, gelişmiş ülkelerdeki eğitim bakanlıkları için en öncelikli konulardan birisi haline gelen kodlamanın ülkemizde de giderek öncelik kazanmakta olduğunu ve bunun memnuniyet verici olduğunu ifadelerine ekledi. 

Şu ana kadar 2 oturum eşliğinde yapılan ‘Erken Yaşta Bilişimde Üretim’ konulu konferansa il ve ilçe bazında 1400’e yakın anaokulu ve ilkokul öğretmeninin fayda gördüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, “Ben inanıyorum ki değerli öğretmen arkadaşlarımız buradan kazandıkları eğitimlerle çocuklarımıza daha fazla fayda sağlayacaklardır. Konferansa katkı sunan Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’ e çok teşekkürlerimi sunuyorum. Bu eğitimlere katılarak başarı ve öz veri gösteren değerli öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

DÖŞEME MAH. MEHMET NURİ SABUNCU BUL. HÜKÜMET KONAĞI SİTESİ NO 53 01130 SEYHAN / ADANA - 0 (322) 200 9100 / 0 (322) 200 9200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.