ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

Valimiz Sayın Mustafa Büyük, 473 bin 650 Öğrencinin Ders Başı Yaptığı 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının ilk ders zilini çaldı.
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı 

Valimiz Sayın Mustafa Büyük, 473 bin 650 Öğrencinin Ders Başı Yaptığı 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının ilk ders zilini çaldı. 

İlköğretim Haftası kutlamaları, İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar’ın Atatürk Parkı´nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. 

Atatürk Parkı’ndaki kutlamaların ardından, Merkez Seyhan İlçesi Öğretmen Ayfer Doğruol İlkokulunda düzenlenen törene, Valimiz Sayın Mustafa Büyük, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusunu yaşadıklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Akpınar, “Kendisine, ailesine, ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa fayda sağlayacak olan evlatlarımızın bu hedefe ulaşmasının en temel şartı iyi bir eğitimdir.” dedi. 

Valimiz Sayın Mustafa Büyük ise yaptığı konuşmada, eğitim mücadelesini başarıya ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk´ün hedefleri doğrultusunda, bilim ve aklın rehberliğinde, ülkemizde eğitim için büyük bir gayret ve mücadele veriliyor." diye konuştu. 

Valimiz Sayın Büyük, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte hareket ederek, geleceğe güvenle bakmak için üzerine düşen görevi gerçekleştirmeye çalıştığını da sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından üçüncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencilere “Hoş Geldiniz” diyerek, çiçek verirken, diğer öğrenciler ise, folklor gösterisi sunup, şiirler okudu. 

Valimiz Sayın Büyük daha sonra beraberinde Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar ile ilk ders zilini çalarak, sınıfları gezdi. 

Öğrenciler ile yakından ilgilenen Valimiz Sayın Büyük, onlara yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileyerek, kitaplarını dağıttı. 

Açılış sonunda Valimiz Sayın Büyük, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen öğrencilerin teklifini geri çevirmeyerek, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.




 

 

DÖŞEME MAH. MEHMET NURİ SABUNCU BUL. HÜKÜMET KONAĞI SİTESİ NO 53 01130 SEYHAN / ADANA - 0 (322) 200 9100 / 0 (322) 200 9200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.