TÜYAP Fuar Alanında 20-21 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Adana Bilim Şenliği”nin Açılış Programına Valimiz Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Durgun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Programda gerçekleştirdiği açılış konuşmasına “Valiliğimiz koordinesinde, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen 13 projeden biri olan ‘Adana Bilim Şenliği’ ne hoş geldiniz diyor; sizleri saygı ve muhabbet ile selamlıyorum.” diyerek başlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Veysel Durgun sözlerine: “Sayın Valim; Güney Adana Bölgesinde yer alan okullarımızın birer yaşam alanına dönüştürülerek, bölgedeki çocukların, gençlerin, engelli bireylerin, kadınların ve ailelerinin kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla toplumsal yaşam kalitesinin artırılmasının hedeflendiği Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında 2017 -2018 eğitim öğretim yılından bu yana İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce pek çok etkinlik gerçekleştirildi” dedi
İl Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Durgun: “Bu projelerle okullarımıza; Çok Amaçlı Salonlar, Açık Hava Spor Tesisleri, Çocuk Merkezleri, Zekâ Oyunları Merkezleri, Müzik Atölyeleri, Gençlik Merkezi ve Konferans Salonları oluşturularak bu alanların aktif kullanımı sağlanacaktır.
Adana Bilim Şenliğimizde 2 gün boyunca katılımcıların bilimsel meraklarının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin arttırılması amacıyla 103 farklı atölye olmak üzere toplam 164 adet atölye çalışması gerçekleştirilecektir.
Bunlardan 97 atölye çalışması Millî Eğitim Müdürlüğümüzde resmi okullarda görevli öğretmenlerimiz tarafından; 20 atölye çalışması ilimizde bulunan üniversiteler; 15 atölye çalışması ilimizde bulunan özel okullar; 23 atölye çalışması bilimsel ve teknolojik çalışmalar yapan özel firmalar; 4 atölye çalışması AFAD, Türk Hava Kurumu, PTT, İŞKUR kurumları; 3 atölye çalışması il dışından gelen eğitmenlerce ve 2 atölye çalışması Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilmektedir.
Şenliğimize yaklaşık 35 bin öğrencimizin aktif olarak katılım sağlayacağı, halkımızın ve velilerimizin katılımı ile toplamda 100 bine yakın ziyaretçimize ev sahipliği yapacak olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Durgun “Adana Bilim Şenliğimizin düzenlenmesinde büyük desteklerini gördüğümüz başta Sayın Valimiz olmak üzere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Yüreğir Belediye Başkanımıza, TÜBİTAK Bilim Toplum Dairesi Başkanlığına, Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ)’ye, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığına, Müdürlüğümüz Ar-Ge Ekibine; teşekkür ediyorum. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında bundan sonra da yapılacak farklı çalışmalara destek vermekten onur duyacağımızı ifade ediyor; sizleri saygı ile selamlıyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.
Vali Mahmut Demirtaş yaptığı konuşmada: “Öncelikle geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizle, geleceğimizin teminatı çocuklarımızla ve gençlerimizle ve onların aileleriyle böylesine anlamlı bir program münasebetiyle bir araya gelmekten duyduğum büyük mutluluğu özellikle ifade etmek istiyorum. Bununla birlikte TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hibe desteği alarak TÜYAP Fuar Alanında vitrine çıkan Adana Bilim Şenliği’mizin de ilimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Vali Mahmut Demirtaş “Adana Bilim Şenliği, bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun geniş kesimlerine yaymayı, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilim alanlarında kariyer yapmalarını özendirmeyi, bilimsel bilginin eğlenceli bir ortamda aktarılmasını amaçlayan bir etkinlikler bütünüdür. Adana Bilim Şenliği, Güney Adana Bölgesinde eğitim gören öğrencilerimizin bilimsel araştırma süreçlerini yakından görmesi, bu süreçlere dâhil olması ve nihayetinde kendi benliğinde bilim kültürünü hissetmesi amacıyla, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı 8 projeden biridir.
Gerçekleştirilen bu etkinliklerin çocuklarımızın ve gençlerimizin mutlu, başarılı, dünyayı okuyabilen, teknoloji üretip kullanabilen bir neslin yetişmesinde de büyük işlevler üstleneceğine, yeni bilim insanlarının bu şenliğe ve burada düzenlenen etkinliklere katılan evlatlarımızın arasından çıkacağına yürekten inanıyorum.” dedi.
Konuşmasında öğrencilere seslenen Vali Mahmut Demirtaş: Milletimizin kutlu medeniyet yolculuğunun ivme kazandığı, emin adımlarla Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yürüdüğümüz bu dönemde; önümüze koyduğumuz 2023, 2053 ve 2071 vizyon hedeflerini sizler hayata geçireceksiniz. Bu yolda en büyük rehberinizin Büyük Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ diyerek altını çizdiği ilim ve bilim olduğunu aklınızdan asla çıkarmayın.
Ülkelerin ve milletlerin daimi olarak geliştiği bugünün dünyasında, okuyan, düşünen, kendisini geliştiren, olup biteni takip eden, yaşananları yorumlayan ve çıkarım yapan bireyler olarak yetişmeniz noktasında devletimiz ve aileleriniz tüm imkânlarını seferber etmiş durumdadır. Size düşen oluşturulan bu ortamlardan maksimum düzeyde faydalanmak ve kendinizi geleceğe en iyi biçimde hazırlamaktır. Zira sizler sadece vatanımızın, ay yıldızlı bayrağımızın, şanlı devletimizin, aziz milletimizin değil, umudunu bize bağlayanların da umudusunuz. O sebeple kendinizi asla küçük görmeyin. Asla küçük düşünmeyin ve ideallerinizi, hedeflerinizi daima yüksek tutun.” dedi.
“Güney Adana Kalkınma Programı da Adana için yüksek bir idealin odağında yer alan topyekûn bir kalkınma hareketidir. Programda hazırlık, organizasyon ve projelerin hayata geçirilmesi evrelerini bütün olarak değerlendirdiğimizde yaklaşık iki yıllık bir süreci geride bırakıyoruz. Eğitimden sağlığa, emniyetten istihdama sosyal ve kültürel hayatın her alanına temas eden insan odaklı kentsel dönüşüm hareketi ile Güney Adana´nın makûs tarihini yeni baştan yazıyoruz. Program kapsamında 43 alt projeyi başlattık. Strateji ve Eylem Planının hazırlıklarında ise son aşamadayız. Oluşturduğumuz Strateji ve Eylem Planıyla ilimizin 2023 vizyon projeleri arasındaki yerini alan Güney Adana Kalkınma Programı, sadece Güney Adana Bölgesinde değil, Adana´nın tamamında yarattığı kelebek etkisiyle değişim, dönüşüm ve gelişimin de sembolü haline gelmiş durumdadır. Hamdolsun, devam eden projelerle ilgili olumlu dönütleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Güney Adana´da ve Adana´nın tamamında yüreğine girmediğimiz, ruhuna dokunmadığımız, elimizi uzatmadığımız tek bir vatandaşımızı bırakmayacağız. Güney Adana Kalkınma Programı ile Adana´yı ilmek ilmek dokuyacak; Adana´da birlik, beraberlik, kardeşlik ve başarı destanını hep birlikte yazacağız.” diyen Vali Mahmut Demirtaş sözlerini: “Bu vesile ile Adana Bilim Şenliği’nin bir kez daha hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” Diyerek tamamladı.
Açılış konuşmaları ve Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ve beraberindekiler stantlarda yer alan atölye çalışmalarına katılarak stantlarda görevli öğrencilerden bilgi aldılar. Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Veysel Durgun özellikle stantlarda görevli minik öğrencilerle yakından ilgilendiler.
164 atölye çalışmasının yer aldığı Adana Bilim Şenliği’nin kapıları 20 Aralık (bugün) ve 21 Aralık (yarın) tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak.