ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Özel Öğretim Kurumları Çalıştayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2023 vizyon belgesinde belirtilen özel öğretim kurumlarının geleceğinin ilimiz bazında değerlendirilmesi amacıyla özel öğretim kurumlarında yaşanan sorunların belirlenmesi ve belirlenen sorun alanlarına yönelik çözümlerin eylem adımlarının oluşturulması konuları ele alındı.
Valimiz Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Özel Öğretimden sorumlu Şube Müdürleri ile özel okul müdürleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun yaptığı açılış konuşmasında Adana’da %6’lık bir paya sahip olan özel öğretim kurumlarımızın eğitim camiasında bütünlüğü sağlamak için önem arz ettiğini belirtti. Çalıştayın ilimizde bulunan özel öğretim kurumlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturma, aramızdaki işbirliğini arttırma ve yapılan iyi örnekleri paylaşma adına yapıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Durgun ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kamu ve özel okulların işbirliğini artırmaya yönelik olan HAMİ projesine büyük önem verildiğini vurguladı.
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise yaptığı konuşmada 2023 Eğitim Vizyonuna göre özel ve kamu okulları arasında bakanlık nezdinde ayırım olmadığını, hatta aralarındaki iş birliği ve sosyal dayanışmayı artıracak çalışmaların önemli bir başlık olduğunu kaydetti. Bu hedefe ulaşmayı sağlayacak olan çalışmanın HAMİ projesi olduğunu belirten Dr. Muammer Yıldız Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu projeye verdiği önem ve yaptığı öncülüğün Eğitimde İyi Örnekler arasında yer alma adayı olduğunu vurguladı.
Vali Mahmut Demirtaş da yaptığı konuşmada Adana’nın genelinde faaliyetlerini sürdüren özel eğitim kurumlarının teori ve pratikte karşılaştığı sıkıntıların tespiti ve bu sıkıntıların çözümüne yönelik önerilerin dile getirileceği, böylesine anlamlı bir çalıştayın düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Resmi ve özel eğitim kurumlarımız arasında işbirliği ve sosyal dayanışmanın artırılmasına yönelik HAMİ projesinin de bu çalıştayın önemli gündem maddelerinden biri olacağını düşündüğünü belirtti.
3 oturum şeklinde yapılan çalıştayın birinci ve ikinci oturumlarında moderatör başkanlığında, özel öğretim kurumlarıyla ilgili bürokratik süreçler; özel okullar ile resmi okullar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve okullar arasındaki sosyal dayanışma ve bütünleşmenin artırılması; Adana’daki eğitim ve öğretimin kalitesinin ve niteliğinin artırılması; özel öğretim kurumlarında görev alan personelin karşılaştığı sorunlar ile özel öğretim kurumlarındaki teftiş-rehberlik çalışmalarının öğrenmeyi geliştirme odaklı bir yapıya dönüşmesi ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Üçüncü oturumda ise birinci ve ikinci oturumda gruplarca belirlenen görüşlerin sunumu yapıldı ve raportörler tarafından sonuç bildirgesi tamamlanarak çalıştay sonlandırıldı.