ADANA’NIN İLK TÜBİTAK 4007 BİLİM ŞENLİĞİ TÖRENLE BAŞLADI
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve şehrimizde ilk kez yapılmakta olan TÜBİTAK 4007 ADANA BİLİM ŞENLİĞİ açılış töreni büyük bir katılım ve coşkuyla yapıldı.
Valimiz Sayın Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Müdürü Mustafa Orhan ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar’ın konuşma yaptığı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün sürecek olan Bilim Şenliği’ne ayrıca Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.
Adana’da ilk kez bu yıl TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başvurusu yapılmış ve proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan 38 projeden biri olmuştur. Kabul edilen 38 projeden sadece 6 tanesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü projeleridir. Bu altı projeden biri de Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait olan Bilim Şenliği projesidir.
Bilim şenliğinin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, “İlimizde 2016 yılında bir önceki yıla göre % 300 artışla toplam 358 Bilim Fuarı düzenlenmiştir. Bu projeler 358 okulumuzda ,her okulda en az 25 proje olmak üzere toplamda on binleri bulan bir proje şenliğine dönüşmüştür. Okullarımızın her biri kendi bilim şenliğini, kendi fuarını düzenlemenin heyecanını yaşıyor. Bizler de okullarımızda yaşanan ilerlemelerin haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz.
Okullarımızda yapılan bu projeler gösterdi ki bizim çocuklarımız bilimsel çalışmalara meraklı ve istekli, yani biz yollarını açarsak öğrencilerimiz bizi gururlandıracak projeler ortaya koyacaklar. Kalbimden geçen şu ki sizlerin arasından da nice Cahit ARFLAR, Aziz SANCARLAR çıksın, ülkemizin adını başarılarımızla yazalım tarihe. “diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Müdürü Mustafa Orhan, bu projelerin uzun meşakkatli bir süreç gerektirdiğini ifade etti ve çok başarılı bulduğu bu proje için emeği geçen herkese çok teşekkür etti, ayrıca Adana’nın bu yılki başarısının önemli olduğunu vurguladı.
Öğrencilerin yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Valimiz Sayın Mustafa Büyük ise konuşmasında, teknolojinin hızla geliştiği bir süreçte, bilime ve bilimsel araştırmalara gerekli önemin mutlaka gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti. Şehrimizde böyle faaliyetlerin sürmesi için bütün kamu kuruluşlarının elbirliği ile çalışması gerektiğini söyledi. Bilim Şenliği’nin son derece yararlı olacağına inandığını kaydeden Valimiz Sayın Büyük, emeği geçen ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşları, öğretmenleri, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu öğrencileri ve velileri kutladı.
Açılış töreninde Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri bir müzik dinletisi sundu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Valimiz Sayın Büyük ve beraberindekiler, İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar’ın öncülüğünde öğrencilerin oluşturdukları bilimsel eserleri inceledi ve stantları gezdi.