Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin (SEUP) sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme / istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Sayın Nazan ŞENER'in yanı sıra Meslekî ve Teknik Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sayın Korkut KOÇAK, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar KOÇAK, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Atila MENEVŞE, Adana Sanayi Odası Başkanı Sayın Zeki KIVANÇ, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şahin BİLGİÇ başta olmak üzere birçok sektör temsilcileri ve ilgili yetkililer katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar KOÇAK toplantıda bir konuşma gerçekleştirerek: "SEUP Projesi ülkemizde 8 ilde 55 okulda uygulanmaktadır. 8 ilimizden biri olan Adana ilimizde 6 okulumuz SEUP 1 Proje kapsamında faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Bu faaliyetler kapsamında 6 okulumuzda toplam 19 Atölyemizin tadilatları yapılarak yenilenmiş ve çağımızın gereksinimlerine uygun ekipmanlarla donatılmıştır. Yapılan bu çalışmalarla eğitim ve öğretim ortamları iyileştirilmiş daha modern bir yapı haline dönüştürülmüştür. 7 Atölyemizin tadilatları ise devam etmekte olup hedefimiz en kısa sürede bu tadilatları da bitirip ülkemize ve öğrencilerimizin hizmetine sunmaktır. Ayrıca bu yıl 2 yeni okulumuzu da SEUP-2 Projesi kapsamına dâhil ederek proje kapsamımızı genişletmiş bulunuyoruz." dedi.
Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Sayın Nazan ŞENER konuşmasında: "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi ile gençlere kaliteli ve erişilebilir mesleki ve teknik eğitim sağlanması, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, eğitime devamı artıracak desteklerin verilmesi, mesleki ve teknik eğitimin sunduğu fırsatlar konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor. Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarına Ekipman ve Altyapı Desteği sağlayarak Son teknoloji ekipmanlar ve yenilenmiş atölyeler, yani "zamana ayak uyduran eğitim ortamları" öğrencilerin aldıkları eğitime inanmalarını sağlayan ve özgüvenlerini artıran yapılar oluşturuyoruz. Öğrenci Destek Paketleri ile öğrencilerin okula nasıl gideceklerini ya da öğlen ne yiyeceklerini düşünmelerini değil, sadece eğitimlerine odaklanmalarını sağlamak istiyoruz. Farkındalık Faaliyetlerimiz sayesinde ise bu projenin açtığı yoldan ilerleyen öğrencilerin, mezun olduktan sonra kendi yollarını güvenle çizmelerini, potansiyel öğrencilerin de Mesleki ve Teknik Eğitim kurumlarındaki canlı ve dinamik yapıdan haberdar olmalarını istiyoruz." dedi.
Toplantı, gerçekleştirilen konuşmaların ardından projenin tanıtımı ve karşılıklı görüş alış verişleri ile sürdü.